Смяна на накладки. Нагледно !

(1/7) > >>

kawa_maniak89:
Айде, най-накрая малко свободно време та да се запиша и аз в новото разделче :biggrin:
Наскоро установих, че предницата ми няма накладки(въпреки че продавача ми каза че са сменени), говорих с по-компетентни лица от мен и взеха да изкачат цени от порядъка на 100лв на диск...на мен ми се стори леко космическо това 200лв за предни накладки...все пак не съм Роси. Реших да предприема мерки и сам да се снабдя с накладки. Отворих добрия стар ибей и нещата придобиха човешки вид:


Комплект "Gold" за 30 паунда за целия комплект включително с доставката. И ето че вече имах накладки без да знам как се сменят. Мислих че е сложен процес включващ свалянето на целите спирачни апарати и евентуално източване на спирачната течност и после обезвъздушавания и тем подобни...ооо колко невеж съм бил! За тези като мен където незнаят как става процедурата сега ще видят колко е елементарно.
Първо предницата преди да я почнем:

Мой приятел се зае да ми покаже как става. Отвивайки 2 болчета и ооо чудо...накладките и малко дете можеше да ги извади без проблем:Повтаряйки процедурата и от другата страна и вече имах износените накладки нагледно:Следва поставянето на новите накладки в гнездото което си е елементарно и няма просто как да се обърка:И естествено по обратния ред слагането на пластинката (която също няма как да се обърка) и завинтването отново на болчетата който държат накладките и съответно въпросната пластинка. В снимковия материал липсва само изтъркването леко със шкурка на самите болчета защото имаха леко ръжда и налепи ама то това си е индивидуално:Ами това беше колеги. Следваше едно леко каране и леко стискане на спирачките за да се нагодят на накладките. Без рески спирания защото от това което съм чел като теория новите накладки лесно се прегряват, а има доста индивиди дето като ги сменят решават да пробват дали спира добре и правят интензивни спирания като в последствие като се прегрее накладката почва да скърца и свири. Надявам се съм бил полезен на някой. Поздрави !

chipi:
Евала за темата. :b1d:
Моите съм ги взел и чакам,свободно време да ги напукам.
Благодарим за труда и даи боже, повече подобни теми. :-X

dakata46:
Препоръчва се при смяна на накладки да се сменя и спирачната течност.
Браво за разделчето, супер е! :x

Сърбина:
Браво за темата!Дано има повече колеги които им се занимава да качват подообни неща :grin:
Поздрави

Ganjaman:
Хубаво си го направил. Само трябваше да покажеш на снимките кои
болтове си развил (аз си знам де ама за другите) а също така
да споменеш че преди слагането на новите накладки, буталцата са
доста излезли и трябва да се приберат навътре, за да направят
място за новите, по-дебели накладки. Това естествено става
много внимателно с дървена летва (подложка) за да не се
повредят повърхностите им

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page