Ръчни ел .инструменти - размисли

(1/1)

lost_boy:
Всеки знае ,че ръчните ел.инструменти са  необходимост било то флекс ,бормашина , перфоратор и тн .
Нека поговорим за :
Кой какво използва ? 
От какво е доволен или не ?


В работата ми ( топлоизолации ) съм се сблъсквал с доста , перфоратори , бормашини , флексове .
Главно съм използвал Bosch корави и доказани машини . В бригадата  ми  има перфоратори на по 3-4 години който през топлия сезон се използват много . Освен смяна на четки и кабели (поради срязване или протъркване ) нищо друго не е мръднало . Цената им все още е висока но спрямо качеството е приемлива .
Последно време забелязвам ,че новите модели са малко по некачествени и доста често се носят за ремонт .
За ментетата няма да говоря , едва ли някой ще даде пари за менте на bosch .

Следващата марка според мен е Makita , много добри машини .
Малко по евтини от bosch , но с еднакво качество и здравина , някой модели са дори по леки и удобни от гореспоменатата марка .
Втора година ползвам тази марка , проблеми за сега няма .

Минавам на sparky .
Качествени са , но не и за постоянна работа с тях . Като хоби инструменти и за дома са перфектни спрямо цена - здравина
По бързо загряват и е нужно паузи по време на работа . А паузите водят до бира и спиране на работата  :-)

На последно място за мене е Raider , цени като от магазин за левче , здравина пак същото .
За 1 ден 4 нови бормашини дадоха фира . Навивано е винтове за дърво с тях .
При отварянето нямаше нищо метално вътре , смазка също . Големи размери а вътре кухо  :-)

sith_of_darkness:
Наистина интересна тема...
Относно перфораторите.. Като работих СОТ инсталациите едно време, ползвах доста Бош, но един път стана така, че беше много трудно пробиването.. През цял трегер, с много дълга видия и 2 боша изгоряха тогава.. Купихме DeWalt и проби както си му трябваше като масло... Машинка е наистина добра (и 2-3 пъти цената на боша за същия клас машина) ...
Спарки ползвам само винтоверт на батерии, който обаче се ползва за всичко и нон-стоп.. 2 пъти му се скапват батериите и 2 пъти взимат нови и продължавам да го 'експлоатирам' ..  Скапа се само автоматичната спирачка (динамично спиране е) след като пуснеш копчето и не винаги спира веднага ..
Опс.. Още нещо спарки.. Малък ъглошлайф.. Много съм доволен, дори четки не са сменяни още, а се реже ламарина с него, както и от време на време винкели...

Бош е търговска марка, има всякакви производства, но за цената си работи добре...

После ще допиша за още дреболии, че сега излизам по работа.. 

DEICIDE:
Значи ползвам 2 флекса голям (перфектен)2200 и малък (слабичък) на ЕЛПРОМ сигорно вече на по-15 години да не кажа и повече ,само четки са им сменявани Също и един зелен БОШ пак малък флекс много по силен от ЕЛПРОМА.Пистолет за горещ въздух на РАИДЪР и за моя изненада се оказа много корав поне за сега  :-) между другото е с 2 години гаранция.Едно електроженче КРАКРА ,става ама ако земеш от тея малките анверторните след тва и разбираш че си Е боклук  :smile: от всякъде ,но аи е ептем лесно  (:a:)Шлаиф машина МЕТАБО от старата генерация пак много корава техника Дрелка ЕЛПРОМ пак стар модел от които хич не съм доволен бавна,патрона се разхлабва без регулация на оборотите ТРАГЕДИЯ Между другото на СПАРКИ най-ефтината бормашинка мисля беше около 70 лева 350w е ПЕРФЕКТНА ,бая корава е има регулиращи се обороти и сменяема посока на въртене скоро май ще сменям моита с такава.
Иначе с БОШ  съм бачкал (ХАМАР ПЕРФОРАТОР) техника отсекъде си е СПОР НЕМА  :b1d: :b1d: :b1d:на МЕТАБО перфораторите са бая по слаби или поне тия с които съм работил                      КАТО ЦЯЛО ПО-СТАРАТА ТЕХНИКА Е ПО НАДЕЖНА

motor_men:
Аз имам повечето от известните марки. БОШ - имам доста от тях , тези от последните години се скапват за 6-12 месеца , за нищо не стават , тези от преди 5-10 години карат , но на всички съм сменявал ротор или статор , на някои и двете. Но имам две БОШ произведени в САЩ , едната е на 18 , а другата на 15г. не съм им сменявал нищо , нито лагери , нито четки , а ги ползвам най-много професионално, само на едната и се беше прекъснал кабела , на другата нищо и няма , но на кабела пише Пирели. Имам и две на Макита на 14 и 7 г. никакви проблеми. Един флекс на АЕГ , никакви проблеми. На Фесто една машина , създаде ми проблеми след 10г. работа , но резервните части са им много скъпи.Една на Пежо - абсолютен боклук.

Navigation

[0] Message Index