Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

www.MotoForum.bgКонцентратПърва помощ - виртуални лекции (Модератор: born_to_ride)Тема: Качествен мехлем против оперативни белези по главата.
Страници: [1] 2   Надолу
Изпечатай
Автор Тема: Качествен мехлем против оперативни белези по главата.  (Прочетена 25811 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Rossen_Bossen
ниво 5
Неактивен Неактивен

Мотор: RFW eRR
Публикации: 3012

Keine Zeit für Dummheiten...

« -: август 06, 2021, 23:29:42 »

Здравейте стари дружки, за един прЕател питам. Човекът претърпя лек инцидент при катерене, но за съжаление получи шевове по челото, щото не всичкия камънак е с твърдостта на кожата на челото.

Търся съвет за качествен мехлем за белези, че да му помогна на преателчето. Човекът е неженен още и ще е срамота да му налитат само уруспиите, подчинени на филмовата формовка, във връзка с белег на челото, а той от спорт.

Билков също става, ама ако си е наистина чудотворен, ако ли не - хайтек скъпа химия, парите не са му важни.

Питам патило.

Да сте здрави и винаги достатъчно можене, ако ли не - гумени дървета.

Активен
veso-o
ниво 3
Неактивен Неактивен

Мотор: suzuki k 3
Публикации: 229

Ел. поща
« Отговор #1 -: август 06, 2021, 23:48:49 »

Активен
veso-o
ниво 3
Неактивен Неактивен

Мотор: suzuki k 3
Публикации: 229

Ел. поща
« Отговор #2 -: август 06, 2021, 23:50:50 »

Контрактубекс също става..Но не очаквай чудеса!
Активен
Oggie
Група Модератори
ниво 5
Неактивен Неактивен

Мотор: KTM 990 Adventure
Публикации: 4772

« Отговор #3 -: август 07, 2021, 00:04:02 »

Ако все още не е заздравяло напълно
Цикатридина маз х60 г Naturpharma
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010008234
След заздравяване и махане на шевовете
Kelo-Cote Гел за третиране на белези
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010023524
Scarex Гел
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010006752
По-евтино, пак върши работа
Контрактубекс
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010001885

Ама най-добре ще му каже хирурга, който ще му махне конците. Евентуално консултация с дерматолог а ако е съвсем грозотия пластичен хирург. Не се лекувайте по форуми, най-добре лекар на място да прецени и колкото по-скоро толкова по-добър ефект. Не чакайте да остане един грозен белег напълно заздравял щото тогава остава само варианта пластичен хирург.
Активен
Palio
ниво 5
Неактивен Неактивен

Мотор: Suzuki GSX 1100 G, AWO 425 Sport, Балкан 250 С2
Публикации: 603

I'm on the highway to Hell!

« Отговор #4 -: август 07, 2021, 06:24:37 »

Пиша от първо лице, защото преди година и нещо се сколасах по същия начин - нелепо падане по планините с финал по лице в едни камъни. Та ако е само челото - поправимо е. Носът е по-проблемната област - там белезите си остават видими. Значи по челото имах около десетина шева, че кожата се беше свлякла, същото и в горния край на носа, а и още няколко под него. В "Пирогов" ме кърпиха, в спешната лицево-челюстна хирургия.

Рецептите, дето ги имам - антибиотиците отначало няма какво да ги пиша. Първото, което ми изписаха, докато бях още с конците, беше "Индекстол" - два пъти дневно. След конците започнах да третирам зоната с "Dermatix Ultra" - девойката, дето ме кърпи, ми го изписа. Според мен нямаше особен ефект, но може би е заблуда, защото се гледах веки ден.

Понеже работя за една верига аптеки, познатите фармацевти ме снабдиха с някои мазила, а и съвети за употребата им. Та кажи му на твоя човек да гледа постоянно да е намазан освен с медицинската козметика, допълнително с някакво факторно мазило или спрей против слънце. Белезите са особено чувствителни на пряко слънчево греене докато са пресни. Аз спрях да карам мотор и да ходя по планини и т.н. миналото лято.

Тъй - покрай този "Дерматикс", един мой човек, който е зъболекар, ме посъветва да се мажа със "Солкосерил" - това е мазило за наранявания в устната кухина, но според мен доста добре ми се отрази. Отделно е гъсто и полепва по белезите, та ги попълваше и прикриваше /даже с него ходих да се снимам за лична карта/.

После от аптеките ми дадоха Bioderma Cicabio Arnica+ - баркод 3401398303648. Това го мажа вече година ежедневно - първо по два-три пъти, а сега само сутрин. Мога да кажа, че белезите на челото почти не личат, тия по носа се позагладиха, ама ще си останат, няма как. Паралелно ползвах и едно олио, само дето не е при мен, та да го уточня /беше розово на цвят/ - дадох го на майка ми да се подмладява. Една позната пък ми даде гел с екстракт от охлюви "Мукофикс" - баркод 3800500662053. Ползвах го няколко месеца паралелно с горните. Имам още от него.

От аптеките ми дадоха и "Терезиен Ойл" - дето го е пуснал колегата по-горе. Все още не съм го ползвал и нямам впечатления - прокто срокът му на годност е по-дълъг, а първо искам да измажа Биодермата. Отделно съм пълен с една камара силиконови гелчета "Scarex", пак за белези. Може да си направим една среща /в София съм/ та да ти дам.

Относно Kelo-Cote - нямам впечатления. Не съм го ползвал, но го хвалят като много ефикасен - препоръча ми го хирургът, ама не стигнах до него, защото от аптеките ме затрупаха с гореописаното.

Кажи му да потърси впечатления и за Polyheal Micro - това го говориха на един аптекарски семинар около месец преди да се сколасам. Тогава не му обърнах особено внимание, само помня, че го сочеха за особено ефикасен при регенерация на кожата на открити и трудно заздравяващи рани.

И тъй - кажи му пак на твоя човек да се пази от слънцето и да се маже редовно. И да свикне, че ще го придръпва кожата по лицето известно време, ама няма как. А, и да си се кефи на ергенлъка колкото може по-дълго, че малко останахме  Very Happy
« Последна редакция: август 07, 2021, 06:27:32 последно от Palio » Активен
Palio
ниво 5
Неактивен Неактивен

Мотор: Suzuki GSX 1100 G, AWO 425 Sport, Балкан 250 С2
Публикации: 603

I'm on the highway to Hell!

« Отговор #5 -: август 07, 2021, 08:26:08 »

Паралелно ползвах и едно олио, само дето не е при мен, та да го уточня /беше розово на цвят/ - дадох го на майка ми да се подмладява.

Сетих се - Bio Oil.

https://www.bio-oil.com/en
Активен
Serpentine
ниво 5
Неактивен Неактивен

Мотор: Kawasaki
Публикации: 564

« Отговор #6 -: август 07, 2021, 11:39:34 »

Bio Oil е добре рекламирано и хвалено плацебо.
Активен
Rossen_Bossen
ниво 5
Неактивен Неактивен

« Отговор #7 -: август 07, 2021, 14:16:47 »

Пиша от първо лице, защото преди година и нещо се сколасах по същия начин - нелепо падане по планините с финал по лице в едни камъни. Та ако е само челото - поправимо е. Носът е по-проблемната област - там белезите си остават видими. Значи по челото имах около десетина шева, че кожата се беше свлякла, същото и в горния край на носа, а и още няколко под него. В "Пирогов" ме кърпиха, в спешната лицево-челюстна хирургия.

Рецептите, дето ги имам - антибиотиците отначало няма какво да ги пиша. Първото, което ми изписаха, докато бях още с конците, беше "Индекстол" - два пъти дневно. След конците започнах да третирам зоната с "Dermatix Ultra" - девойката, дето ме кърпи, ми го изписа. Според мен нямаше особен ефект, но може би е заблуда, защото се гледах веки ден.

Понеже работя за една верига аптеки, познатите фармацевти ме снабдиха с някои мазила, а и съвети за употребата им. Та кажи му на твоя човек да гледа постоянно да е намазан освен с медицинската козметика, допълнително с някакво факторно мазило или спрей против слънце. Белезите са особено чувствителни на пряко слънчево греене докато са пресни. Аз спрях да карам мотор и да ходя по планини и т.н. миналото лято.

Тъй - покрай този "Дерматикс", един мой човек, който е зъболекар, ме посъветва да се мажа със "Солкосерил" - това е мазило за наранявания в устната кухина, но според мен доста добре ми се отрази. Отделно е гъсто и полепва по белезите, та ги попълваше и прикриваше /даже с него ходих да се снимам за лична карта/.

После от аптеките ми дадоха Bioderma Cicabio Arnica+ - баркод 3401398303648. Това го мажа вече година ежедневно - първо по два-три пъти, а сега само сутрин. Мога да кажа, че белезите на челото почти не личат, тия по носа се позагладиха, ама ще си останат, няма как. Паралелно ползвах и едно олио, само дето не е при мен, та да го уточня /беше розово на цвят/ - дадох го на майка ми да се подмладява. Една позната пък ми даде гел с екстракт от охлюви "Мукофикс" - баркод 3800500662053. Ползвах го няколко месеца паралелно с горните. Имам още от него.

От аптеките ми дадоха и "Терезиен Ойл" - дето го е пуснал колегата по-горе. Все още не съм го ползвал и нямам впечатления - прокто срокът му на годност е по-дълъг, а първо искам да измажа Биодермата. Отделно съм пълен с една камара силиконови гелчета "Scarex", пак за белези. Може да си направим една среща /в София съм/ та да ти дам.

Относно Kelo-Cote - нямам впечатления. Не съм го ползвал, но го хвалят като много ефикасен - препоръча ми го хирургът, ама не стигнах до него, защото от аптеките ме затрупаха с гореописаното.

Кажи му да потърси впечатления и за Polyheal Micro - това го говориха на един аптекарски семинар около месец преди да се сколасам. Тогава не му обърнах особено внимание, само помня, че го сочеха за особено ефикасен при регенерация на кожата на открити и трудно заздравяващи рани.

И тъй - кажи му пак на твоя човек да се пази от слънцето и да се маже редовно. И да свикне, че ще го придръпва кожата по лицето известно време, ама няма как. А, и да си се кефи на ергенлъка колкото може по-дълго, че малко останахме  Very Happy

Благодаря, ти бая неща си пробвал. Едно от тях се засича с това на Оги, значи сигурно действа. Как да разбера за другите, които си пробвал?

Колко време си се лекувал?

Какво остана видно в крайна сметка?

Остава да проверя на две, три други места и евентуално ще изскочи най-работещото, което взе да не е винаги най-скъпото.

Aз спрях с моторите, защото си имам половинка...поздрави от мене и...партньора ми Гошо, старичък, ама го бива още, много съм доволен....няма как - цял свят говори за реформизъм на ценностите, реших да се поддам...

спокойно - Very Happy Very Happy Very Happy

...И нека майтапите започнат сега...
« Последна редакция: август 07, 2021, 14:18:36 последно от Rossen_Bossen » Активен
madbatt
Чукча не моторист, чукча форумист!
ниво 5
Неактивен Неактивен

Мотор: два
Публикации: 1441

No cop, no problem.

« Отговор #8 -: август 07, 2021, 16:28:09 »

Нещо не разбрах; жена ти е ... мъж?
Активен
Rossen_Bossen
ниво 5
Неактивен Неактивен

« Отговор #9 -: август 07, 2021, 16:36:06 »

Нещо не разбрах; жена ти е ... мъж?

Е, чак пък мъж... Не го ли виждаш на снимката?

Ако се налага да си обяснявам шегата, и особено с такава тема, значи положението верно не е добре... Very Happy
Активен
Grobarq
ниво 5
Неактивен Неактивен

Мотор: Vърховен Транспортер и... червен...
Публикации: 7624

Толкова бавно,че да те видят!

Ел. поща
« Отговор #10 -: август 07, 2021, 16:49:06 »

Aз спрях с моторите, защото си имам половинка...поздрави от мене и...партньора ми Гошо, старичък, ама го бива още, много съм доволен....няма как - цял свят говори за реформизъм на ценностите, реших да се поддам...

Ех, Роска, Роска... Някога май ти казвах нещо....

https://youtu.be/5yXSCavX7Ew

" Някой ден сърцето ще поиска ей това, което ти си му отнемал без дори да си разбрал...."

И пак да кажа:

Жените са до време, моторите са до гроб!

При мен и двете ще са  Smile ...

П.П. Не забравяйте, че всеки организъм, съответно и кожа са различни.

Това на снимката няк'ва печка в кенефа ли е?
Активен
Rossen_Bossen
ниво 5
Неактивен Неактивен

« Отговор #11 -: август 07, 2021, 17:15:13 »

Това на снимката няк'ва печка в кенефа ли е?

Тва е Гошо, партньора. 2 процесора Ксеон, 24 ядра, 64 GB RAM, Raid 10, ~500 GB, засега с едно старо видео. Задачите му са разнообразни, от тестове на мои си измишльотини, до чисто учене, през виртуализация под линукс и да не забива аутокада. ;)

Ама щом трябва да си обяснявам шегата, значи прекаляваме с...Гошо...  funny funny funny funny

И понеже бЕх сигурен, че ще има - ама ако не караш мотори, то дали и други негативни промени има, реших да пусна бъзика
Активен
madbatt
Чукча не моторист, чукча форумист!
ниво 5
Неактивен Неактивен

Мотор: два
Публикации: 1441

No cop, no problem.

« Отговор #12 -: август 07, 2021, 21:04:24 »

Пази се, че с 5Gто не знаеш, кво му се върти в платките, и както ти е до задника   Smile
Иначе лошо няма, едни четат вестници в кенефа, други си клатят мишката Surprised
като едно време в 345 - трудещите се в 8:00 пият кафе, интелигенцията от колцентровете на биричка.

Поздрави
Активен
kitan
ниво 5
Неактивен Неактивен

Мотор: изтребител
Публикации: 7178

Ел. поща
« Отговор #13 -: август 07, 2021, 22:37:47 »

[/quote]Супер си направил,така една сериозна конкуренция за женското внимание отпадна Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile

Почни като веганите да убеждаваш другите колко са се преебали,че не са се отказали по-рано Smile Smile Smile Smile Smile Smile

П.П. ако се земете с Гошо и не каниш,ще се разсърдя Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile

П.П.2  Идеята за ония целувки чия беше Smile Smile Smile Smile Smile Smile
Активен
Oggie
Група Модератори
ниво 5
Неактивен Неактивен

Мотор: KTM 990 Adventure
Публикации: 4772

« Отговор #14 -: август 07, 2021, 23:45:05 »

Все съм виждал теми, които рязко сменят посоката ама това е направо някакъв дрифт. Ако е несериозна тема да го местим към Веселбата?
Активен
Страници: [1] 2   Нагоре
Изпечатай
www.MotoForum.bgКонцентратПърва помощ - виртуални лекции (Модератор: born_to_ride)Тема: Качествен мехлем против оперативни белези по главата.

Отиди на:  

Страницата е създадена за 0.31 секунди с 21 запитвания.