Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

www.MotoForum.bgСтилМарки, Модели и новините за тях (Модератор: Ice_queen^^)Тема: Ново BMW R1200GS Заслужава ли си?
Страници: 1 2 [3] 4   Надолу
Изпечатай
Автор Тема: Ново BMW R1200GS Заслужава ли си?  (Прочетена 17450 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
evilution
ниво 5
*****
Неактивен Неактивен

Мотор: Suzuki
Публикации: 2271« Отговор #30 -: юни 13, 2017, 01:15:07 »

Ако си платил ДДС в държава, членка на ЕС, тук не те карат да го плащаш наново. За юридическо лице си е практика да се издава документ без ДДС за субект в друга държава-членка, ама за физическо лице не мисля. Каското на лизингов мотор е неизбежно. Не знам как ги мислите тия неща, ама това са горе-долу колкото още една вноска. Неизбежно е, защото ако откраднат мотора, лизингодателя няма как да си прибере парите.
« Последна редакция: юни 13, 2017, 01:21:17 последно от evilution » Активен
Grobarq
ниво 5
*****
Неактивен Неактивен

Мотор: Vърховен Транспортер и... червен...
Публикации: 5668


Толкова бавно,че да те видят!


Ел. поща
« Отговор #31 -: юни 13, 2017, 01:40:51 »

Ако си платил ДДС в държава, членка на ЕС, тук не те карат да го плащаш наново. За юридическо лице си е практика да се издава документ без ДДС за субект в друга държава-членка, ама за физическо лице не мисля. Каското на лизингов мотор е неизбежно. Не знам как ги мислите тия неща, ама това са горе-долу колкото още една вноска. Неизбежно е, защото ако откраднат мотора, лизингодателя няма как да си прибере парите.

Точно! Mad
Активен
Palio
ниво 5
*****
Неактивен Неактивен

Мотор: Suzuki GSX 1100 G, AWO 425 Sport, Балкан 250 С2
Публикации: 572


I'm on the highway to Hell!


« Отговор #32 -: юни 13, 2017, 01:53:23 »

Да де, ама тук говорим за физзическо лице.Демек:

"Чл. 168. (1) (Доп. - ДВ, бр. 94 от 2010 г., в сила от 01.01.2011 г.) Всяко нерегистрирано по този закон лице и всяко регистрирано по чл. 97а, ал. 1 и 2 и чл. 99 лице, което извърши вътреобщностно придобиване на ново превозно средство по чл. 13, ал. 2 или извърши инцидентна вътреобщностна доставка на ново превозно средство по чл. 7, ал. 2, е длъжно да декларира вътреобщностното придобиване или извършената инцидентна доставка в 14-дневен срок от изтичането на данъчния период, през който данъкът за придобиването или доставката е станал изискуем по чл. 63 или 51.
(2) Декларирането се извършва с подаването на декларация в териториалната дирекция на Националната агенция за приходите, където лицето е регистрирано или подлежи на регистрация по Данъчно-осигурителния процесуален кодекс.
(3) Декларацията по ал. 2 се подава по образец, определен с правилника за прилагане на закона.
(4) Данъкът, дължим за вътреобщностното придобиване, се внася по реда и в сроковете на чл. 91.
(5) В случаите на извършване на вътреобщностна доставка по ал. 1 за лицето възниква право на възстановяване на платения данък за придобитото превозно средство, ако са налице следните условия:
1. лицето:
а) притежава фактура, отговаряща на изискванията на чл. 114 - когато превозното средство е закупено на територията на страната, или
б) (изм. - ДВ, бр. 94 от 2010 г., в сила от 01.01.2011 г.) притежава митнически документ за внос - в случаите на внос, или
в) лицето е подало декларация по ал. 2 за вътреобщностното придобиване - в случаите на вътреобщностно придобиване по ал. 1;
2. (изм. - ДВ, бр. 105 от 2014 г., в сила от 01.01.2015 г.) данъкът за вътреобщностното придобиване или вноса е внесен в държавния бюджет по реда и в сроковете на чл. 90 и 91.
(6) Правото на възстановяване на данъка по ал. 5 се упражнява, като размерът на данъка за възстановяване се посочва в декларацията по ал. 2.
(7) Размерът на данъка, който подлежи на възстановяване по ал. 5, не може да бъде по-голям от размера на данъка, който би бил изискуем от лицето, ако доставката не беше облагаема с нулева ставка.
/8/ При извършване на инцидентна доставка по ал. 1 от физическо лице, което не е едноличен търговец, лицето издава документ, който съдържа реквизитите по чл. 114, ал. 1, т. 3 - 15."

Сега - тука пише, че ДДС се възстановява, когато новото МПС е обект на вътреобщностно придобиване - т.е. ти си тук, поръчваш си мотора от Германия и ти го карат в сандък - има едни тънки моменти за място на сделка и как се дължи данъка при тях - в тоя случай мястото на сделката и доставката са различни в рамките на ЕС -Германия и България. А моментът, в който отиваш на място, купуваш си мотора и го караш на ход до тук вече е различен - мястото на сделката съвпада с мястото на доставката и общият принцип е, че трябва да се начисли ДДС веднага. Ако си юридическо лице, регистрирано по ЗДДС в рамките на ЕС, нямаш грижи. Ама за физическо лице, нерегистрирано по ЗДДС, ще последва процедурата, която описах. Този момент не е изяснен в закона и държавата естествено ще си гледа нейния интерес и приходи. Та пак казвам - преди да си закупиш ново превозно средство от ЕС с идеята да си го докараш на ход и регистрираш тук, осведоми се как стоят нещата с фактурирането му там в този случай, защото тук си длъжен да го декларираш и платиш данък. А дали ще успееш да си го възстановиш от там - това си е твоя грижа и нашата държавица не я грее.

Имай предвид, че понятията "внос" и "вътреобщностна доставка/придобиване" са много различни - в първия случай става въпрос за страни извън ЕС /да речем Швейцария - стоката трябва и да се обмити, пък тогава да се плати ДДС върху цялата сума/, а второто понятие ти касае страните от ЕС - без мито, но ДДС е задължителен тоже. А ти като физическо лице дали ще успееш да го възстановиш от държавата, в която си го платил - вероятно да, но не знам точната процедура. Пак казвам - ако някой си е докарвал НОВ мотор НА ХОД от Европа, нека да сподели тук през какво е минал.
« Последна редакция: юни 13, 2017, 01:56:18 последно от Palio » Активен
evilution
ниво 5
*****
Неактивен Неактивен

Мотор: Suzuki
Публикации: 2271« Отговор #33 -: юни 13, 2017, 02:26:10 »

С тая фактура не мисля, че можеш да регистрираш МПС в страната, от която си го закупил. Освен това, тук за да го регистрираш, трябва да представиш документ за придобиване, в който личи, че не си платил ДДС, и в тоя документ пише, че МПС е закупено от теб като ново, и дата пише. Дали ще го внесеш след 1 година не мисля, че има значение. Ти си задължен по ДДС от датата на фактурата.
Абе в общи линии, това, за което говориш е малко противозаконно. И шанса да те заковат за ДДС измама никак не е малък. А там не се плаща само глоба.
Закона е ясен -

Цитат
придобиване на ново превозно средство по чл. 13, ал. 2 или извърши инцидентна вътреобщностна доставка на ново превозно средство по чл. 7, ал. 2, е длъжно да декларира вътреобщностното придобиване или извършената инцидентна доставка в 14-дневен срок от изтичането на данъчния период, през който данъкът за придобиването или доставката е станал изискуем по чл. 63 или 51.
С две думи - и да го придобиеш на място, и да ти го доставят, в 14 дневен срок след изтичане на месеца, си длъжен да подадеш декларация, която те задължава по ЗДДС, което да платиш тук.
« Последна редакция: юни 13, 2017, 02:31:12 последно от evilution » Активен
Skywlak
Георги
ниво 5
*****
Неактивен Неактивен

Мотор: Yamaha XJ 600 s Yamaha TDM 900
Публикации: 2091


бавно с усмивка :-)


Ел. поща
« Отговор #34 -: юни 13, 2017, 06:26:18 »

Автора мислил ли е/смятал ли е да вземе потребителски кредит и с него да си купи мотора. Така ще заобиколи задължителното каско....

Като цяло дали да дадеш толкова пари за мотор....зависи от това колко изкарваш и от мерака. А мерака се гаси с пари Smile

Къде/как смята автора да кара мотора?

П.с. напоследък (от десетки години) е модно да ни продават неща от които нямаме нужда или дори не искаме
Активен
ildivvy
Suzuki GSX 750 fen forever !
ниво 5
*****
Неактивен Неактивен

Мотор: Honda CBR600F4i Sport 07',Aprilia Pegaso 650ie 03'
Публикации: 3470« Отговор #35 -: юни 13, 2017, 07:02:19 »

В България имаме "официални представителства",но хората работещи там са пълни инвалиди! Поне тези,които се занимават с мотори в БМВ-София! Правят "парчета" и с частите! Орлин ходеше винаги за диагностика и профилактични прегледи в Австрия! Там познаваше хората и как работят! Нищо общо с тук! Когато имат и някакви "акции" по смяна на възли и детайли,всичко му правеха както си трябва! Тук май "скатават" и после продават или поне се "правят на луди" и отричат! Всички каращи мотори БМВ избягват София,за Варна незнам дали има мото-сервиз в представителството! Идват до Пловдив дори за дребни неща! Останалото,като се отиде на една хубава екскурзия в Европа,резервираш си 2-3 часа в някое от техните и всичко е 6+  Mad!
Активен
IBenchev
ниво 4
****
Неактивен Неактивен

Мотор: XX
Публикации: 257« Отговор #36 -: юни 13, 2017, 07:21:25 »

Автора мислил ли е/смятал ли е да вземе потребителски кредит и с него да си купи мотора. Така ще заобиколи задължителното каско....

Според мен, това е най-правилният подход в този случай!
Активен
FozY
ниво 5
*****
Неактивен Неактивен

Мотор: www.sites.google.com/site/fozysite/home
Публикации: 966


R1200GSA; XVS650


WWW Ел. поща
« Отговор #37 -: юни 13, 2017, 07:26:40 »

Новия е 1250сс с "водно" на главите! Не се разбра дали има възможност за отказване на КАСКО-то? Иначе излиза 4х12х370лв=17760лв+13000лв=30760лв! С.....


Има неща които не ми се връзват, нов BMW R1200GS adventure за 31Х.лв. няма в БГ.
ПРИМЕР

Друго, защо автора разглежда втора употреба 2007, това е "коренно" различен мотоциклет, има подобни 2014+ ,но за спомената горе сума!!!

.....Всички каращи мотори БМВ избягват София,за Варна незнам дали има мото-сервиз в представителството!.... Останалото,като се отиде на една хубава екскурзия в Европа,резервираш си 2-3 часа в някое от техните и всичко е 6+  Mad!

Тук не бива категорично да го заявяваш. Не, че имам някакво отношение към дилъра, но това което съм виждал с ОЧИТЕ си не кореспондира с написаното.
ТИ, за "гаранционна" смяна на маслото ще идеш ли до Австрия?
« Последна редакция: юни 13, 2017, 07:31:07 последно от FozY » Активен
gazibarev
ниво 4
****
Неактивен Неактивен

Мотор: SUZUKI GSXR 750 K5
Публикации: 334Ел. поща
« Отговор #38 -: юни 13, 2017, 07:47:49 »


Ето офертите.  Цените за крайни с ДДС за базовите модели.  Всяка опция допълнително се заплаща.
Активен
ildivvy
Suzuki GSX 750 fen forever !
ниво 5
*****
Неактивен Неактивен

Мотор: Honda CBR600F4i Sport 07',Aprilia Pegaso 650ie 03'
Публикации: 3470« Отговор #39 -: юни 13, 2017, 07:51:13 »

Грешката е моя! Мотора си е 1170сс! Незнам защо бях останал с впечатление,че "порастна" и раб.обем... В немското мобиле гледам мотори на 50-60000км,2008г-2009г за около 7-8000Е! За мен тук някъде е "оптималното положение"!
  Никой не ходи за гаранционна смяна на масло в Австрия! Ходи за диагностика и проверка за грешки,нов софтуер,смяна на възли и детайли по фирмени акции и т.н. Това,което аз съм виждал с очите си е,че хората идват от цяла България (и най-вече София) при Орлин в Пловдив за всичко касаещо моторите им (за БМВ-та говорим)! Миналата година имаше по 5-6 мотора едновременно в двора му! Тази не е по-различно! Не искат и да чуят за Николай (дано не бъркам името му) от "Дару-кар" в София! Има доста писано из форум и от други хора!
Активен
FozY
ниво 5
*****
Неактивен Неактивен

Мотор: www.sites.google.com/site/fozysite/home
Публикации: 966


R1200GSA; XVS650


WWW Ел. поща
« Отговор #40 -: юни 13, 2017, 08:03:30 »


Ето офертите.  Цените за крайни с ДДС за базовите модели.  Всяка опция допълнително се заплаща.


Ами както се вижда, 375 лв. е за НЕ Adventure.
И все пак смятам (без да съм търсил конкретни оферти и с бегли познания), че е листа е без ДДС.

п.п. Познати са доволни от отношението и офертите от BMW Букурещ!
Активен
mikluho
ниво 4
****
Неактивен Неактивен

Мотор: Yamaha V-max 1200
Публикации: 346


Vmax owner


« Отговор #41 -: юни 13, 2017, 08:07:12 »

Та сега малко по темата
"Ново BMW R1200GS Заслужава ли си?"
Аз казвам твърдо ДА.
Особено ако вече си минал през няколко мотора и имаш ясна визия за пътувания и приключения.
Определено марката е доста популярна по света и има възможност на много места за сервизиране
спрямо другите от класа си което автоматично я прави предпочитана за дълги пътувания.
Икономичен , удобен , красив и здрав  Very Happy и не на последно място - продукт на марка с дълга история в
производството на мотоциклети.
Активен
Vladi4
ниво 5
*****
Неактивен Неактивен

Мотор: 50сс, 150сс, 175сс, 250сс, 350сс, 750сс, 850сс и сега BMW R 1100 GS
Публикации: 1300

Директор на ветрови превал.


Ел. поща
« Отговор #42 -: юни 13, 2017, 08:41:56 »

Боксерите на БМВ са много добри мотори, за това, за което са предназначени,а именно, за дълги и далечни карания, и пътешествия! Това е абсолютен и неоспорим факт! Приказките, че Ямаха Трейсър 09 била по-добра, като съответно е по-евтина от БМВ R 1200 GS Adv... Ще ме прощавате, ама тия, по-добре ги разправяйте на старата ми шапка. Very Happy
Стефчо Слабов от Ямбол си купи преди 3 години BMW R 1200 GS ADV най-новият модел с водното охлаждане на главите и вече е над 80 000 км.  Very Happy Вярно, че парите хич не са му малко на тоя мотор някъде към 35 000 лева са, но при такова каране, като неговото, си струва.
Един друг мой приятел Илийката Танчев си взе през 2011 год BMW R 1200 GS пак чисто ново от Камора-а ли, Дару кар ли бяха тогава за 32 000 лева с всички възможни екстри. Тракшън, АБС, електронна промяна на окачването, датчици за налягането в гумите, три варио куфара и т.н. Всичко. Даде им парите на куп и след това ги чака над месец и половина, за да му докарат от Германия мотора. И след като го докараха някои работи, които ги беше платил, като екстри липсваха, та чака още време после и за тях. Бях го предупредил, че нещо подобно ще стане. Казах му - имаш парите на куп отивай в Мюнхен и се прибирай с нов мотор, а той - не, в България има дистрибутор... Та така.
Между другото Танчев си продаде мотора преди една седмица. Същото това BMW R 1200 GS 2011 год модел, на 48 000 км с всичките екстри, куфари, чанти и всичко по него плюс един навигатор Гармин 660 Зумо монтиран на мотора и всичко това за смешната сума от 13 000 лева, след като го беше обявил за 14 000 лв. Продаде го за няма и една седмица, защото това са смешни километри за тоя мотор в това състояние. Тъкмо се е разработил.  Very Happy Може обявата му още да стои в мобилето. А там в същото това мобиле продължават да стоят с месеци обяви за мотори BMW R 1200 GS за по 14 000 и повече лева, но модели с много по-малко екстри и то от 2005 година... Та който търси и следи, какво става, намира... Very Happy
« Последна редакция: юни 13, 2017, 08:45:46 последно от Vladi4 » Активен
apollo11
ниво 5
*****
Неактивен Неактивен

Мотор: TDM (900)
Публикации: 3088Ел. поща
« Отговор #43 -: юни 13, 2017, 11:03:49 »

Що бе всичко от гореизброеното може да се случи..Все пак какво покрива Каско при моторите?

YAMAHA TDM България *Turn the Dreams to Memories!

Здравей apollo11
Непрочетени публикации след последното ти влизане.
Нови отговори на твоите публикации.
Юни 13, 2017, 12:02

   Търси
Новини:
12-14 Май 2017 - 8 години ТДМ България
Начало
Forum
Помощ
Търси
Личен профил
Моите съобщения
Календар
Потребители
Изход

YAMAHA TDM България » ПАРТНЬОРИ НА TDM BULGARIA » Застраховки » ГО, Каско и Злополука за мотори и мотористи
« назад напред »
ОТГОВОР
ИЗВЕСТИ
МАРКИРАЙ КАТО НЕПРОЧЕТЕНО
ФОРМАТ ЗА РАЗПЕЧАТВАНЕ
Страници: [1]
Автор Тема: ГО, Каско и Злополука за мотори и мотористи  (Прочетена 75 пъти)
Неактивен Ива Борисова
Newbie
*
Публикации: 4
Профил  Ел. поща  Лично съобщение (Неактивен)

Re: ГО, Каско и Злополука за мотори и мотористи
« Отговор #10 -: Май 31, 2017, 12:46 »
Цитат
Значиии, Райков, застраховка на пътника нямаш (под формата на Злополука), ама Гражданска имаш, така че всичко е наред за пасажера.
А и съм спокойна, защото работя отлично с "Асоциацията на пострадалите при катастрофи", та ще се измисли неща.
Apollo, нося на майтап, а и Радко ми е ясен :P
Иначе за местата си прав, задължително се гледа информацията в талона.
 Активен
 Активен apollo11
Sr. Member
****
 
Публикации: 285
Профил  Ел. поща  Лично съобщение (Активен)

Re: ГО, Каско и Злополука за мотори и мотористи
« Отговор #9 -: Май 31, 2017, 12:27 »
Цитат
Начи, Ради..мноо грубо!
Правиш й пълно каско, без кражба, тс като те хързулнат, да можеш да подмениш силикони и ботокси..
П.с.
Ив, споко, бъзикам се, не се засягай!
П.с.с.
Много често в полиците пише, че мотоциклета е с едно място, та гледайте овреме, че при птп ще е късно..тогава пасажера не е застрахован, пък може и от кат да ни нагъзят в тая насока
 149.62.201.127
 Неактивен Ради Райков
Administrator
Hero Member
*****
 
Публикации: 762
Профил  Ел. поща  Лично съобщение (Неактивен)

Re: ГО, Каско и Злополука за мотори и мотористи
« Отговор #8 -: Май 31, 2017, 11:04 »
Цитат
Значи, аз сега имам ли застраховка на пътника, та ако си кача застрахователката на мотора и ни бутне бай Пешо тя да е обезпечена?
 Активен
 Неактивен Ива Борисова
Newbie
*
Публикации: 4
Профил  Ел. поща  Лично съобщение (Неактивен)

Re: ГО, Каско и Злополука за мотори и мотористи
« Отговор #7 -: Май 30, 2017, 22:39 »
Цитат
Ххехехех. Стана интересно.  Ще се опитам да отговоря и на двамата.
1. Пак казвам, не е вярно, че няма злополука на места за мотори. Формулировката на тази застраховка е "Злополука на местата в МПС", в Общите Условия на компаниите никъде не е посочено, че не важи за МПС-та - мотори. Истината е следната: рисково е, премията не е кой знае колко висока и я отказват. Когато става дума за 1-2 мотора, шансът да се сключи лично, без посредник, който да ги измъчи е минимален;
2. Що се отнася до "Индивидуалната злополука", тогава, ако не се декларира пред застрахователя, че лицето управлява или се вози често на мотор, има възможност да бъде отказано изплащане на щета, поради непълно предоставени данни. С добър адвокат, накрая ще се вземат пари. Но по тази застраховка не се покриват имуществени щети;
3. "Аpollo", разбрал си отлично. Ако Пешо удари теб и женати, благодарение на Гражданската му, ще получиш пари за теб, жена ти и мотора. Ако обаче ти си виновен, жена ти и Пешо ще вземат обезщетение, а за теб и мотора няма да има нищо. Няма да плащаш ти. Честта в тези случаи е на застрахователите и на Гаранционния фонд, стига да не си пил, използвал наркотични вещества и моторът да има валиден технически преглед. Ако си пренебрегнал някое от тези неща, отговорността си е само твоя, защото по закон, Гражданската не важи в такава ситуация;
4. Със зелената карта е същото. Тя реално е териториалното продължение на Гражданската.
« Последна редакция: Май 30, 2017, 22:42 от Ива Борисова »
 Активен
 Неактивен Веселин Куршумов (Ротко)
0877554119
Administrator
Hero Member
*****
 
Публикации: 860
Аз съм избрал другата половина от себе си, а вие..
Профил  Ел. поща  Лично съобщение (Неактивен)

Re: ГО, Каско и Злополука за мотори и мотористи
« Отговор #6 -: Май 30, 2017, 21:44 »
Цитат
Ако ти бутнеш Пешо твоите застрахователи ще му платят, ама пораженията по теб, женати и мотора няма кой да ти ги плати...
Зад граница ние сега платихме за 16 дни 22 лева за застрахователна стойност от 20 000 евро
 Активен
TDM is my lifestyle, my destiny, my religion ...
 Активен apollo11
Sr. Member
****
 
Публикации: 285
Профил  Ел. поща  Лично съобщение (Активен)

Re: ГО, Каско и Злополука за мотори и мотористи
« Отговор #5 -: Май 30, 2017, 21:26 »
Цитат
Мътно ми стана...като кача жената и бай Пешо ме бутне, двамата имаме право на обезщетение..ако аз бутна Пешо, жената може са ме съди,Пешо и той ама а съм пас..нямам застраховка злополука, ма за сметка на това, ще плащам..така ли е?
Същаа схема ли е и зад граница, а и със зелвна карта?
 84.40.80.87
 Неактивен Веселин Куршумов (Ротко)
0877554119
Administrator
Hero Member
*****
 
Публикации: 860
Аз съм избрал другата половина от себе си, а вие..
Профил  Ел. поща  Лично съобщение (Неактивен)

Re: ГО, Каско и Злополука за мотори и мотористи
« Отговор #4 -: Май 30, 2017, 21:20 »
Цитат
За жалост обаче нещата не стоят точно така...
Обаждахме се лично и то не до една а до няколко компаний и всички ни потвърдиха че за мотоциклети застраховка на местата няма!
Вариантът е недай си боже ако те удари някой неговият застроховател да покрие щетите.
Моят шев го удариха два пути в рамките на година и прибра не малко пари ( да е жив и здрав ) от застрахователната компания на виновния.
Друг е въпроса какво става ако сам паднеш или направиш катастрофа...
Има опция за "застраховка злополука" която е едногодишна и няма нищо общо със застраховката на потора. Тя се прави персонално на човек.
 Активен
TDM is my lifestyle, my destiny, my religion ...
 Неактивен Ива Борисова
Newbie
*
Публикации: 4
Профил  Ел. поща  Лично съобщение (Неактивен)

Re: ГО, Каско и Злополука за мотори и мотористи
« Отговор #3 -: Май 30, 2017, 19:28 »
Цитат
Впечатлението е правилно, Гражданската отговорност покрива отговорността на застрахованите физически и юридически лица за причинените от тях, на трети лица, имуществени и неимуществени вреди, свързани с притежаването и/или използването на моторни превозни средства. Това не е покритие по злополука, а законова рамка, на база, на която пострадали, включително пасажери могат да бъдат обезщетени чрез иск.
При тази опция, водачът, ако е виновен, остава незастрахован. Ако е пострадал вследствие да действие на друг шофьор, той също може да се обърне към застраховател или Гаранционен фонд (като регулатор).
Застрахователните компании дават възможност, срещу допълнителна премия, по полицата да се заплати и доброволна злополука за лицата, превозвани от МПС-то, а също и на водача. Застрахователните суми обаче, почти при всички, се свеждат до 1000 лева на място.
Съществува и трета възможност - "Доброволна злополука на пътниците". По нея се застраховат, както шофьорът, така и пасажерите. Лимитите варират от 1000 до 10/ 20 000 лева (според застрахователя).  Покриват се: смърт вследствие злополука;   
трайна загуба на работоспособност вследствие злополука; временна загуба на работоспособност вследствие злополука;
допълнителни медицински разходи предписани от лекуващия лекар.
Надявам се, че съм била полезна Smile
 Активен
 Активен apollo11
Sr. Member
****
 
Публикации: 285
Профил  Ел. поща  Лично съобщение (Активен)

Re: ГО, Каско и Злополука за мотори и мотористи
« Отговор #2 -: Май 30, 2017, 16:51 »
Цитат
Хмм,останал съм с впечатление, че ГО покрива и злополука на пасажера/ите..разбира се, е някакъв минимум.
Не би трябвало да има разлика дали е автомобил, мотоциклет..
За специализиран превоЗ не коментираме Smile
Повечко разяснения в тази насока би била полезна.
 149.62.201.127
 Неактивен Ива Борисова
Newbie
*
Публикации: 4
Профил  Ел. поща  Лично съобщение (Неактивен)

ГО, Каско и Злополука за мотори и мотористи
« Отговор #1 -: Май 29, 2017, 21:24 »
Цитат
Здравейте, казвам се Ива Борисова и по молба на Ради Райков ще внеса малко разяснения около различните видове застраховки, правата и задълженията на застрахования и застрахователните компании.
Тук ще можете да си задавате въпросите и да се разискват различни казуси.
Мотористите и застраховките за тях са едно от слабите звена в българското застраховане. Не е тайна, че компаниите, които сключват полици, масово или отказват, или завишават премиите за водачите на две колела.
По отношение на "Гражданска отговорност", тази година ясно пролича промяната в Закона. Възможността полицата да се издава само за активния сезон, повиши цените с около 20 лева. В същото време, тарифите на застрахователите са така калкулирани, че е изключително нерентабилно, ГО-то да се прави с вписан в полицата срок, различен от 12 месеца.
Най-изгодно е застраховката да се плати еднократно, защото при 90% от компаниите на българския пазар, разбиването на вноски води до поскъпване с около 10 лева. За водачите, които нямат навика да карат в по-студеното време от годината, най-евтино е да си направят Гражданска на 4ри вноски, като спокойно могат да не заплатят последните 1 или 2.
Въпросът с Каско е далеч по-сложен. Реално в Българския, няма компания, която да предлага Пълно Каско за мотори. Възможно е да се направи такава застраховка, но тя не покрива кражба, а и излиза далеч по-скъпо от полицата на една прилична кола.
Не е вярно, че мотористите не могат да си правят Злополука на пътниците, каквото е всеобщото мнение. При моторите е точно така, както и при водачите на леки автомобили. Друг е въпросът, че застрахователните компании биха направили всичко, за да ви откажат да я сключите.
« Последна редакция: Май 30, 2017, 07:34 от Ради Райков »
 Активен
Активен
evilution
ниво 5
*****
Неактивен Неактивен

Мотор: Suzuki
Публикации: 2271« Отговор #44 -: юни 13, 2017, 15:10:57 »

Каква е целта на тая застраховка на пътниците, и какво е покритието и?
Активен
Страници: 1 2 [3] 4   Нагоре
Изпечатай
www.MotoForum.bgСтилМарки, Модели и новините за тях (Модератор: Ice_queen^^)Тема: Ново BMW R1200GS Заслужава ли си?

Отиди на:  

WebMoto.bg - борса за мотори, части, аксесоари, екипировка, гумиСтраницата е създадена за 0.328 секунди с 20 запитвания.