Фар, стоп, мигачи, огледала.
Без тях трудно ще регистрираш.
Фар, габарит и огледало (ляво) са задължителни!!! Мигачите и стоп обаче не са задължителни. Ако мотора е нямал фабрично поставени мигачи(например е с магнет, без акумулатор) - не е задължително.
Ето малко закон:
Раздел V - Маневри
Чл. 26. Преди да завие или да започне каквато и да е маневра, свързана с отклонение встрани, водачът е длъжен своевременно да подаде ясен и достатъчен за възприемане сигнал. Сигналът се подава със светлинните пътепоказатели на превозното средство,
а за превозните средства, които нямат светлинни пътепоказатели или те са повредени - с ръка....
Раздел VI - Сигнали, подавани от участниците в движениетоЧл. 29. Сигналът за спиране, подаван от водач на
пътно превозно средство, което няма стоп-светлини или те са повредени, е лява или дясна ръка, изпъната нагоре.Не знам кой кога е карал и как курсовете, но когато карах аз преди време и беше само полигон - инструктора не ни даваше да пускаме електрическите мигачи на мотора (въпреки, че имаше) показваш на къде завиваш само с ръка. Като дойде време за изпита попитах и изпитващия ДАИ-аджия защо така, той каза, че задължително се дава мигач с ръка защото ако мотора няма фабрично мигачи трябва да се свикне с трудното. Отделно от това ми каза, че охлюва (който помни препядствието "охлюв") се взима с една ръка на кормилото, а другата изпъната точно за да се свикне в завой лявата ръка да е свободна за да се използва за мигач - което има логика нали

Ако КАТ-аджията в кат или по пътя е достатъчно прост да ви заобяснява кое как е, винаги в джобчето можете да си носите закона на смартфончето и да го плеснете по челото.
Относно регистрацията на по-нови мотори в КАТ - последния път на каналите при този при който се паднах ме накара да наклоня мотора да види номерата на рамата и двигателя и вика: Ае, ходи за номер! Питах го няма ли да се гледат спирачки, светлини, а той ми разправя: За какво да ги гледам, като утре ще отидеш на преглед при някой шибаняк и най-вероятно няма мотора и да го видят и ще ти го минат на преглед, така че не се хаби, а ходи си чакай номерата отзад