www.MotoForum.bg

Концентрат => Благотворителност => Темата е започната от: izalina в май 08, 2014, 22:39:04Титла: Пламен Иванов от Балчик
Публикувано от: izalina в май 08, 2014, 22:39:04
В отговор на някои чуденки в "онази" неприятна за мен тема ...

Неясният инцидент в публикацията на "Тунджа" и си има съвсем реално лице, име и е наш колега и приятел.

Пламен Иванов е вече транспортиран в София и надяваме се в сигурни ръце, претърпя първата успешна /според лекарите - вярваме им/ операция на първи лумбален прешлен днес.

Позволявам си да повторя апел от фейсбук, който доволно много хора от вас не признават, но пък нека сте известени какво е развитието:

За съжаление борбата продължава още от понеделник с операции на коляно и глезен в доста тежко състояние, ръката също е сериозно пострадала, като ще се наложи поставяне на импланти - със сигурност в коляното, а по всяка вероятност и в ръката.

Самата думичка вече звучи скъпо, така че - ние сме наред

Вече е налична дарителска сметка :
70001521638062
IBAN: BG56UNCR70001521638062
Пламен Георгиев Иванов

Ако сте в София в събота, включете се в нарочното събитие на Atrox MC в Atrox & Orthodox Club House, ул.3020 пресечката с/у централния вход на Западен парк води именно там след лека чупка в ляво след ок. 200 метра
Благотворително парти от 21.00, с участието на групите Simai, Бациликус Булгарикус и Съндей.
Входът е 5 лева, които отиват не за хонорар за цели 3 банди, които ще ви забавляват, а сума, която да помогне на Пламен. Ще има и дарителница, която ще се задържи в клуба за още няколко дни, ако някой желае, а не може да се включи в събота.

Във Варна дарителски кутийки ще бъдат разположени на няколко места, като за Цирка, вече се подразбира, а скоро и останалите.

Нека отново покажем, че сме насреща при нужда!


Титла: Re: Пламен Иванов от Балчик
Публикувано от: Fbegov в май 09, 2014, 01:29:31
 Всичко, което описваш би трябвало да покрие здравната каса без питанки?? А самите манипулации се предлагат във всяко травматологично отделение?
 Кой е Пламен Георгиев Иванов и защо трябва да помагам, ако си плаща здравните застраховки?
 Ако наистина се налага ще кликна три пъти и ще помогна, но искам да знам на кого помагам - на държавата България, че е неспособна на елементарна медицинска помощ или на човек игнориран от здравната система??? И защо?
 
 


Титла: Re: Пламен Иванов от Балчик
Публикувано от: Skywlak в май 09, 2014, 07:36:30
Fpegov,
Имплантите не се покриват!
Защо? Това е друга тема
Защо трябва да помагаш? Ами не трябва, не се притеснявай!

P.S. От други дарителски кампание съм виждал:
1.Посочена е целевата сума
2.Статуса на събраните пари се обновява
3.Статуса на пострадалия също честичко се обновява


Титла: Re: Пламен Иванов от Балчик
Публикувано от: izalina в май 09, 2014, 08:20:41
Fbegov, всеки има собствено разбиране за "наистина се налага".
Ние сме си избрали да живеем още в тази страна при тази здравно-осигурителна система и тези пътни условия и култура на шофиране и се опитваме да си помагаме както можем. Никой не е задължен дори да забелязва темата.

Skywlak, Да - здравната каса покрива всичко с изключение на стойността на имплантите.

Това са всички детайли, които са ни известни до момента, в процеса на операциите ше стане ясно първо колко импланта са необходими и за каква стойност точно ще говорим. Най-неприятната прогноза клони към цифри над 10000 лв, но тепърва ще се установява.

Колкото до състоянието на Пламен - такова е към момента, очакваме следващи добри новини от понеделник нататък след операциите ... а темата пуснах с цел да научат повече /и по възможноност съпричастни/ хора за утрешното събитие.

Колкото до събраните средства ... трябва да започнем отнякъде, за да има статистика.

С други думи нека поставя нещата така - утре вечер 3 банди свирят рок на посоченото място срещу 5 лева и те няма да вземат хонорар за това.
Цялата събрана сума ще бъде обявена и предадена лично на роднините на Пламен, които са в София.


Титла: Re: Пламен Иванов от Балчик
Публикувано от: murdji в май 09, 2014, 13:03:33
Всичко, което описваш би трябвало да покрие здравната каса без питанки?? А самите манипулации се предлагат във всяко травматологично отделение?
 Кой е Пламен Георгиев Иванов и защо трябва да помагам, ако си плаща здравните застраховки?
 Ако наистина се налага ще кликна три пъти и ще помогна, но искам да знам на кого помагам - на държавата България, че е неспособна на елементарна медицинска помощ или на човек игнориран от здравната система??? И защо?
 
 

Съгласна съм, че и чрез дарителски кампании понякога може да има такива скрити с облагодетелстване на недобронамерени хора, но откакто пиша във форума всички организирани благотворителни кампании за целеви, за хора, колеги, които част от нас познават лично и не са трети лица с неясни нужди.
Ако следите темата ще научите повече, защото се обновява а организаторите винаги съобщават новините на заинтересованите :)

Факт е, че нашата здравна система не работи както трябва, и че на моменти въобще не работи. Причините за това са много  - фактите са налице: Здравната каса покрива частично стойността на лечението на едно лице - независимо на какъв доход се осигурява и колко здравни осигуровки плаща. Медицината е скъпо нещо - не само тук - навсякъде по света.

А мисля, че трябва да си помагаме. Но не е задължително. Никой не задължава някого да помага. Кампаниите са призив, сигнал за това, че нещастия се случват. Случват се всеки ден а могат да се случат на всеки от нас.

Тук сме не само за да си чешем езиците, но когато трябва и да си помагаме :) - Който има желание, разбира се!

А за здравната ни система - темата е дълга, обширна....имам изледване по случая и информацията не е никак розова ;) нхо това не е мястото.


Титла: Re: Пламен Иванов от Балчик
Публикувано от: Niho в юни 19, 2014, 08:03:10
Izalina, какво стана, как мина операцията? Да здравната каза поема операцията, но материалите са скъпи и те не влизат в цената. Ва такива теми е добре да се взима участие с цел помощ или най-малкото съчувствие. Моля, кажи как са нещата? Как е Пламен?


Титла: Re: Пламен Иванов от Балчик
Публикувано от: izalina в юни 19, 2014, 11:17:29
Всички операции са минали успешно /дано това е непоклатимо становище/, вече си е вкъщи при семейството.
Предстои, разбира се, период на дълго възстановяване /здравословно и финансово/, както и рехабилитация и се надяваме скоро да се върне към нормалния си начин на живот.

п.п. И ако всички тъпаци /има поне 10 подобни инцидента напоследък/ узреят, че мигачите и огледалата на скапаните им четириколесни МПС-та са за ползване и не плащат екстра за тях ще е най-добре  :-(


Титла: Re: Пламен Иванов от Балчик
Публикувано от: Birdyblack в май 22, 2019, 06:15:49
Това е информацията, която търся