Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

www.MotoForum.bgКонцентратОбщи теми (Модератор: ЧЕФО)Тема: GPS за мотор
Страници: [1] 2   Надолу
Изпечатай
Автор Тема: GPS за мотор  (Прочетена 2410 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
emilkost
ниво 5
Неактивен Неактивен

Мотор: BMW K1200RS
Публикации: 800

свободата Санчо е на седлото на мотора

Ел. поща
« -: Януари 30, 2007, 16:15:02 »

Ако някой разполага с информация за GPS-и за мотор да пусне малко информация , че като се загубим някъде да знаем къде е най-близката кръчма
Предполагам , че темата-запитване ще е интересна за доста хора , които са се запитвали за цени,производители и къде може да се намерят на приемливи цени
най-важното е да има карта на България вкарана в софтуера на GPS-а
Активен
Andy
Cafe Racer
ниво 5
Неактивен Неактивен

Мотор: Honda NSS250 Jazz Gilera 125 CX
Публикации: 1443

Memento Mori!

WWW Ел. поща
« Отговор #1 -: Януари 30, 2007, 17:21:29 »

Мен лично много ме интересува тази тема, но нямам време да я задълбая по-подробно. Ето едно кратко превю на един според мен много интересен продукт, което направих миналата година, като се надявам някога да имам възможност да му направя и реален тест:

http://www.computers.bg/statia.php?mysid=765&t=7&SESID=f2200b4319c66c7246023c376a01302b
Активен
redalex
ниво 5
Неактивен Неактивен

Мотор: 50 cc :)
Публикации: 1331

Бира, секс и ЦСКА

16772682
« Отговор #2 -: Януари 30, 2007, 18:19:59 »

Анди, това е илияду доларес бре.... Surprised Surprised Surprised

докато съберете толкоа пари може да ползвате например това:
http://pda.bgmaps.com/index.aspx

само дето аз съм със симбиан:(
Активен
ivan_honda
Почетен член
ниво 5
Неактивен Неактивен

Мотор: SUZUKI GSX-R 1000 K8
Публикации: 6024

« Отговор #3 -: Януари 30, 2007, 18:25:33 »

В автомагазина на Нишава, до Луканов и Асен, има GPS-и с български карти и софтуер. Може да си го носиш в джоба, да се го лепнеш на таблото в колата, и на таблото на мотора, и където искаш. Хем е компактен, хем с голям екран, с тъчскрийн и войс-команд. Имат две системи на закрепяне, няма проблем да се ползва на няколко различни превозни средства. Цената е около 950 лева.
Активен
buster
ниво 1
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 14

238138305
« Отговор #4 -: Януари 30, 2007, 18:31:16 »

garmin etrex legend  http://www.geotrade.bg/productslist.php?Brand=18
Активен
slowtraveler
ниво 4
Неактивен Неактивен

Публикации: 331

8163828
« Отговор #5 -: Януари 30, 2007, 18:41:46 »

От доста време ползвам за колата ръчен Garmin (handheld.. GpsMap 60cs), ама си го докарах отвънка, щото тогава разликата в цената беше над 40%...
Български карти му сложих от http://topomaps.info/ - безплатни са....
Но при тях няма routing - т.е. показва ти пътя и мястото където се намираш, но GPS не знае, че изобразената чертичка е път не може да те води 'завий наляво, завий надясно' или да ти прави най-кратък маршрут и т.н.
Предимството на тези карти е, че има много подробна информация за пътища, пътчета и пътеки, кръчми, бензиностанции, имена на улици и т.н. Има също подробни карти за планините ... Любителски са, но са доста точни и човека, който ги публикува влага доста старание и се съобразява с препоръките от ползвателите и включва интересните точки, предложени от такива хора като нас във следващата версия на картите...
Иначе routing карти ги има в Геотрейд, но на моя въпрос за поддръжка и осъвременяване на данните (защото например нямаше свястна карта за Варна) ми казаха, че купувам картата в моментно състояние, а ако искам новия вариант (който щеше да излезе след 3-4 седмици) трябва да си я купя отново, като даваха съвсем малка отстъпка.... Дано са си променили стратегията...

Активен
pl
ниво 1
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 46

BMW R1100S '99

68310694
Ел. поща
« Отговор #6 -: Януари 30, 2007, 21:59:56 »

Ето такава, ако върши работа на някого:

http://ftp://212.73.147.195/GPSmapBg.rar
Активен
drbig
ниво 5
Неактивен Неактивен

Мотор: VFR-800 VTEC ABS Interceptor Limited
Публикации: 1004

KARADERE TEAM

Ел. поща
« Отговор #7 -: Януари 30, 2007, 22:52:40 »

Е кво е това, че не ми дава да го дръпна? Surprised
Активен
an_n
ниво 4
Неактивен Неактивен

Мотор: Син
Публикации: 344

« Отговор #8 -: Януари 30, 2007, 23:19:15 »

Това е явно някаква  карта(архивирана), 136мв е. И за това не съм теглил файла.
Активен
slowtraveler
ниво 4
Неактивен Неактивен

Публикации: 331

8163828
« Отговор #9 -: Януари 30, 2007, 23:45:12 »

pl,
картата има ли routing и за какви GPS е?
Активен
Nick
Група Модератори
ниво 5
Неактивен Неактивен

Мотор: GL1500SE
Публикации: 3658

Чл. 39. (1)

WWW Ел. поща
« Отговор #10 -: Януари 30, 2007, 23:51:02 »

Отдавна ползвам GPS на мотора. На TCM е, и работи безупречно с OZI и Tomtom.OZI е все едно си разпънал карта на България, или някой град, и виждаш как се разхождаш от горе. Може предварително да си начертаеш маршрут по който да се движиш.Tomtom е с навигация.Задаваш адрес, и един чичко ти казва след колко метра, на къде да завиеш.Много е хубава, но за съжаление самата карта е стара и не много точна.Но пък е за цяла източна европа.(адреса е само за улици, не и за номерата).Продава се с комплект дискове с карти на цяла западна европа и TCM-navigator, която струва ми се не е никак лоша, но не можем да постигнем консенсус с пустият му немски...
Вече се е писало  по темата. Ако имаш конкретни питания,прати Л.С.
Активен
pl
ниво 1
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 46

BMW R1100S '99

68310694
Ел. поща
« Отговор #11 -: Януари 31, 2007, 00:49:46 »

pl,
картата има ли routing и за какви GPS е?
Не я знам каква е. Има си сетъп, сериен номер и се инсталира. Дърпайте и който е в час ще му свърши работа. Който не е, като мен, ще си я пази в архива.
Активен
traat
ниво 1
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 44

Ел. поща
« Отговор #12 -: Февруари 01, 2007, 18:43:56 »

Най-лесният вариант е с PocketPC,може да е вграден в самото устройство,може и да е допълнителен блутуут модул.Проблем се явява захранването(аз не знам как да го захраня от мотора,може и да не е проблем).
http://pocketbulgaria.com/forum/  На този адрес ще намерите достатъчно информация за джобните компютърчета,GPS-ите,както и борса.Важно е да отбележа,че има и достатъчно софтуер.
Надявам се да съм бил полезен!
Активен
Johnsana
ниво 2
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 53

257525060
« Отговор #13 -: Февруари 01, 2007, 21:46:38 »

Аз да питам сега тва нещо Pocket PC аз си го представям нещо като мини бележник, с човствителна химикалка... цветен , или черно бял TFT дисплей и процесорна мощ около 50 Mhz или по-малко . Товсичко до тук хубуу , ма т'ва нещо има ли GPS вграден в него,или му се включва, чрез USB или и аз незнам там си кво??? Surprised иначе възможността за GPS на нещо като компютърна конзола ме вдъхновява,з-о възможността за настройки и програми,които да поддържа и ... съответно(да се кракват Very Happy)функциалността, на мини мултимедийна машинка: т.е. т'ва си гурно може да си разглеждаш снимки с него и да слушаш MP3-ки. Не ме привлича това, че все пак ... да не забравяме , че можем да си монтираме и телевизора и DVD-то от хола на моторите, ма нали се сещате, че този вид техника няма да издържи нито на вибрациите, нито на праха, нито навлагата, (ква ти влага, то и най-лекия дъжд ще го удави т'ва готино Pocket PC), нито разрушителните UV лъчи на жаркото слънце. Автомобило/мотоциклето строенето не е шега работа. Абе искам да кажа, че според мен може и джобен GPS ма да е конструиран за туризъм, поне да е водоустойчив. Четох някаква такава характеристика : издържа във вода с дълбочина 1 М 30 мин. Sad Тва си е бая силен дъжд. Ако някой е правил такова нещо и го е обурудвал с читав софтуар да каже. Мисля, че съм виждал снимки на маниаци от OFF ROAD-а с такива, мали GPS-и . Да кажат ако четат тази тема.
Активен
VALDO
ниво 4
Неактивен Неактивен

Публикации: 401

« Отговор #14 -: Февруари 01, 2007, 22:50:15 »

О тва пък е най-голямата глупост дето може да се сложи на един мотор.По добре едно МP3 и 150 песни на Сашка Васева!!!!!!!!!!!!!!!!!! Smile Smile Smile
Активен
Страници: [1] 2   Нагоре
Изпечатай
www.MotoForum.bgКонцентратОбщи теми (Модератор: ЧЕФО)Тема: GPS за мотор

Online Store
A-Pro CENTAUR green
A-Pro CENTAUR green

Цена: 391.2лв.

Pirelli Diablo 120/70 ZR17
Pirelli Diablo 120/70 ZR17

Цена: 138.5лв.

Dyablex - X25 - мат
Dyablex - X25 - мат

Цена: 214.2лв.

130/80-17 65S TT TRAILMAX
130/80-17 65S TT TRAILMAX

Цена: 202.0лв.

Отиди на:  

Страницата е създадена за 0.526 секунди с 22 запитвания.