Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

www.MotoForum.bgКонцентратОбщи темиТема: Истанбулската конвенция.....
Анкета
Въпрос: Против ли сте НС на Република България да ратифицира така наречената Истанбулска конвенция от 11.05.2011 г.?
Да - 44 (84.6%)
Не - 8 (15.4%)
Общ брой гласове: 51

Страници: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 34   Надолу
Изпечатай
Автор Тема: Истанбулската конвенция.....  (Прочетена 29373 пъти)
0 Членове и 2 Гости преглежда(т) тази тема.
bubasmith
ниво 3
***
Неактивен Неактивен

Мотор: '90 Ямаха XT600Z, '94 Хонда XL600V
Публикации: 183Ел. поща
« Отговор #300 -: февруари 23, 2018, 16:35:38 »

.....................

Ей тук си го направил дебело, даже. техните репродуктивни органи и структура определят дали индивида е мъжки или женски. Та къде го виждате проблема?

За мен проблема е в използването на думата с точно този (приложеният)превод. Английският по принцип ми е доста добър, но наистина преди сагата с тази конвенция отъждествявах значенията на думите джендър и секс. Което е така и според речниците. Да не говорим, че в десетки формуляри, които ми се е налагало да попълвам, пред графата за пол често стои думата джендър а не секс.
И сега изведнъж изкача другото значение (за социалните роли, само), което неминуемо отваря път към всичко това, което се случва на запад в клипчетата на Гробаря.
Ще вметна и нещо пак за арабелите и афганистанците. Нали масово прииждат насам. При тях хомосексуализма и содомията са силно застъпени, макар че ако някой го разкрият като такъв директно ще му резнат зелката или ще го пребият с камъни. Публично. Дали с тази конвенция няма след 10 ина години свободно да оправдават всякакви такива актове вършени от хора с такива наклонности.

На там вървят нещата https://bultimes.com/uzhasite-na-zapadnata-sodomiya-na-darzhavno-nivo-za-koito-dori-ne-podozirate/

ПС. Лично аз нямам претенции към всякакви -расти, -бийки, джендъри, транс не знам си какви стига да живеят според нормите на обществото и да не ми парадират разбиранията си за живота публично.
Активен
Grobarq
ниво 5
*****
Неактивен Неактивен

Мотор: Vърховен Транспортер и... червен...
Публикации: 5379


Толкова бавно,че да те видят!


Ел. поща
« Отговор #301 -: февруари 23, 2018, 17:08:26 »

Добре, ето ти теоретичката на gender теорията Джудит Бътлър

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Джудит_Бътлър

"Авторката на джендър-идеологията лесбийката Джудит Бътлър: Няма мъже и жени! Полът е фантазия"

......


В пълния речник на Лангеншайд от 1978 г. джендър се превежда по следния начин:

1. лингв. пол: мъжки (женски и среден).

2. разг. и хуморист. (мъжки или женски) пол (човек).

Прочетете статията и ще се хванете за главата

 П.П.5 пъти се опитвам да копирам цялата статия, но на един пост във форума му идва много, а и  ми е сложно през телефона


А намерих статията в по- добър вариант:

https://slivensega.wordpress.com/2018/01/28/авторката-на-джендър-идеологията-лес/.....

Името на стратегията: Gender- Mainstreaming.
Главната идеоложка на джендър теорията е Джудит Бътлър, родена през 1956 г. Тя израства в САЩ в образовано еврейско семейство с унгарско-руски произход. През 1984 г. Йейлският университет й присъжда докторска титла за дисертация върху понятието за желанието при Хегел. Тя е професор по реторика в Университета Бъркли. От 2006 г. заема катедрата по философия „Хана Аренд” в European Graduate School в Швейцария. Един посредствен ум не би дръзнал да нападне половата полярност и цялата културна традиция на нашата земя с намерението да ги разбие.
Джудит Бътлър е лесбийка. Очевидно тя усеща двуполовостта като затвор, като ограничение на свободата, като дискриминация чрез природата. Опитът на лесбийка, която приема ту мъжка, ту женска роля, изглежда определя нейното мислене повече от факта, че всяка нейна клетка, телосложението, органите и гласът й са женски и биват разпознати от всеки като женски.
Нейната публикувана през 1990 г. книга Gender Trouble – Feminism and the Subversion of Identity излезе в превод на немски през 1991 г. в издателство „Зуркамп”.
Това е основополагащото произведение на джендър идеологията.
Това пише в книгата си Габриеле Куби  в своята книга „Глобалната сексуална революция”,
Вълшебната дума беше джендър (gender). Старата дума sex (пол) трябваше да бъде заменена от нова, защото дотогава на въпроса: „Какъв е вашият пол?”, на хората им хрумваха само два отговора: мъж или жена. Понятието джендър (родов пол) беше въведено, за да постигне точно това – чрез политическата борба да „разколебае”, „дестабилизира”, „деконструира” половата полярност. Това трябваше да се превърне в мейнстрийм, в неопровержим Zeitgeist (дух на времето).
............

Деконструкция на половата полярност
За да наложат това в обществено-политически план, беше нужна една нова дума, защото езикът не само отразява реалността, той я и създава. Вълшебната дума беше джендър (gender). Старата дума sex (пол) трябваше да бъде заменена от нова, защото дотогава на въпроса: „Какъв е вашият пол?”, на хората им хрумваха само два отговора: мъж или жена. Преди културно-революционната апроприация джендър беше невинен граматичен израз за рода на една дума – който в немския език може да бъде мъжки, женски и среден – и притежаваше чисто граматическо значение. Личността не трябва задължително да е жена, а човекът – мъж.
В пълния речник на Лангеншайд от 1978 г. джендър се превежда по следния начин:
1. лингв. пол: мъжки (женски и среден).
2. разг. и хуморист. (мъжки или женски) пол (човек).
Разговорното и хумористично определение за пол на човека сега получава задачата да конструира един социален пол, който да се мисли като независим от биологичния пол.

Понятието джендър (родов пол) беше въведено, за да постигне точно това – чрез политическата борба да „разколебае”, „дестабилизира”, „деконструира” половата полярност. Това трябваше да се превърне в мейнстрийм, в неопровержим Zeitgeist (дух на времето).
Само какво начинание! Колко големи трябва да са бремето на страданието и копнежът по нормалност, за да искат те да подчинят неотменимите природни норми на произвола на човешката свобода във взимането на решения!
Вече е налице един проект, който отваря пред нехетеросексуалните възможността да изтласкат чрез активизъм проблемите със своята идентичност.
В „обществото” на активистите е добре дошла не само всяка сексуална ориентация и практика, тук можеха да се получат пари и власт:
пари текат в милионни потоци от кранчетата на ООН и ЕС към ЛГБТИ организациите, които ускоряват джендър мейнстрийма. (ЛГБТИ е възприетото международно съкращение за лесбийки, гей, би-, транс- и интерсексуални.) По-умните, академично образованите, получиха власт в международните организации, в университетите, медиите и съдилищата.
..........

Джудит Бътлър казва:
„Биологичният пол” е идеален конструкт, който с времето бива насилствено материализиран. Той не е прост факт или статистическо състояние на едно тяло, а процес, при който регулиращи норми материализират „биологичния пол” и тази материализация се постига чрез постоянно принудително повторение на въпросните норми”. (Бътлър, Джудит. Безпокойствата около родовия пол. Феминизмът и подриването на идентичността. С., Критика и хуманизъм, С., 2003. )

Преведено: изобщо не съществуват мъже и жени. Полът е една фантазия, нещо, в което вярваме, защото често ни е повтаряно. Родовият пол (джендър) не е свързан с биологичния пол, той не играе изобщо никаква роля, той възниква само защото е създаден от езика и хората вярват в това, което непрекъснато чуват.
През погледа на Джудит Бътлър идентичността е свободно рееща се и гъвкава, не съществуват мъжко и женско същество, а само определено „изпълнение” (пърформанс), следователно поведение, което може да се промени по всяко време.

..............

Бътлър се смята за най-значимата теоретичка на куиър теорията. Както и джендър, куиър е дума, конфискувана за нови съдържания. Думата queer трябва да неутрализира зависимостта от понятия, които дори при отрицанието на хетеросексуалността все пак я предполагат, като лесбийски, гей, би- и транссек- суален. Куиър е просто всичко, което не е straight (нормален = хетеросексуален). Полярността на хетеро- и хомосексуалност трябва да бъде отстранена в полза на пълната отмяна на половата идентичност, защото едва тогава „хегемонията на принудителната хетеросексуалност” може да бъде напълно преодоляна и човек ще получи пълната свобода на самоизмислянето.
Нека отново потърсим съвет от речника на Лангеншайд. Тук думата queer e преведена по следния начин:
1. странен, необикновен, особен, чудат.
2. вулг. гаден, подъл, фалшив.
3. разг. съмнителен, подозрителен…
6. налудничав, смахнат.
7. пиян, педерастичен.

...........

От 1999 г. Джудит Бътлър принадлежи към Guggenheim Fellowship, от 2001 г. към Rockefeller Fellowship, през 2004 г. тя получава Brudner Prize на Йейлския университет за особени заслуги „for lesbian and gay studies”, през 2008 г. е отличена с Andrew W. Mellon Award,
отличие, дотирано с 1,5 млн. долара,
което позволява на носителите „да преподават и изследват при особено изгодни условия”. От 2012 г. Бътлър е гост професор в Columbia University.
Странно, необикновено и особено е, че „субверсивната” теория на Джудит Бътлър и на нейните учители и съратници се приветства, насърчава и подкрепя от академичните елити на този свят.
На 11 септември 2012 г. тя получава наградата „Теодор В. Адорно” от 50 000 евро."Пак не е цялата статия, но сега светнали  Ви?
Евреите са го казали най- добре " Кой каквото ще да ви говори, накрая винаги става дума за пари!"

Зад цялата тази идеология стоят психиатри и хирурзи с тяхните клиники за изследвания и промяна на пола! А това става с пари! С много пари!
« Последна редакция: февруари 23, 2018, 17:23:47 последно от Grobarq » Активен
evilution
ниво 5
*****
Неактивен Неактивен

Мотор: Suzuki
Публикации: 2156« Отговор #302 -: февруари 23, 2018, 17:45:06 »

За мен проблема е в използването на думата с точно този (приложеният)превод. Английският по принцип ми е доста добър, но наистина преди сагата с тази конвенция отъждествявах значенията на думите джендър и секс. Което е така и според речниците. Да не говорим, че в десетки формуляри, които ми се е налагало да попълвам, пред графата за пол често стои думата джендър а не секс.
И сега изведнъж изкача другото значение (за социалните роли, само), което неминуемо отваря път към всичко това, което се случва на запад в клипчетата на Гробаря.
Ще вметна и нещо пак за арабелите и афганистанците. Нали масово прииждат насам. При тях хомосексуализма и содомията са силно застъпени, макар че ако някой го разкрият като такъв директно ще му резнат зелката или ще го пребият с камъни. Публично. Дали с тази конвенция няма след 10 ина години свободно да оправдават всякакви такива актове вършени от хора с такива наклонности.

На там вървят нещата https://bultimes.com/uzhasite-na-zapadnata-sodomiya-na-darzhavno-nivo-za-koito-dori-ne-podozirate/

ПС. Лично аз нямам претенции към всякакви -расти, -бийки, джендъри, транс не знам си какви стига да живеят според нормите на обществото и да не ми парадират разбиранията си за живота публично.

Защо те притеснява това със социалните роли на пола? Тия социални роли си съществуват, дори да ги изолираме от съществуването на третополови. Мъжете и жените имат различни роли в обществото.
Активен
Гост
ниво 5
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 14115


« Отговор #303 -: февруари 23, 2018, 17:52:41 »

Добре бе, определението мъж и жена не е ли достатъчно? Какви социални роли ви гонят? Мъжете са мъже, жените са жени. Точка по въпроса.
Активен
Grobarq
ниво 5
*****
Неактивен Неактивен

Мотор: Vърховен Транспортер и... червен...
Публикации: 5379


Толкова бавно,че да те видят!


Ел. поща
« Отговор #304 -: февруари 23, 2018, 18:03:54 »

Защо те притеснява това със социалните роли на пола? Тия социални роли си съществуват, дори да ги изолираме от съществуването на третополови. Мъжете и жените имат различни роли в обществото.Ти тази статия прочете ли я?:


http://epicenter.bg/article/Globalnata-seksualna-revolyutsiya/144614/11/0

Ако не те кефи сайта ето и тук:

https://slivensega.wordpress.com/2018/01/28/авторката-на-джендър-идеологията-лес/
Активен
evilution
ниво 5
*****
Неактивен Неактивен

Мотор: Suzuki
Публикации: 2156« Отговор #305 -: февруари 23, 2018, 18:07:53 »Брат, тая жена е обсъждала Harry Potter, точно както в момента разни хора да реформират разни приказки, с които сме израснали. Не е ли малко прекалено това?
Говори за католическите добродетели, а католиците много дълго време са можели да си плащат за греховете, включително за смъртни грехове, поради което ако питаш някой православен духовник, той ще ти каже, че католицизма е ерес. Тия идиоти са докарали до там Европа в средновековието, че арабите сме се учили на медицина и наука от арабите, защото тук всичко, което противоречи на католическата църква е било смазвано и са трепали хора, които са казвали, че земята не е плоска.
А нас са ни оставили на турците да ни мачкат в продължение на векове, нищо, че и ние сме християни.
Няма нужда да ти казвам колко народ са изтрепали католиците. С такива хора нямам какво да обсъждам. Хубаво е като цитираш някой да не е някой религиозен фанатик. Тая жена е против абортите, против ин витро оплождането и всичко както си трябва за някой религиозен фанатик. И ще те прокълне да гориш в ада, щото не си женен, пък сигурно правиш секс. 
Активен
Grobarq
ниво 5
*****
Неактивен Неактивен

Мотор: Vърховен Транспортер и... червен...
Публикации: 5379


Толкова бавно,че да те видят!


Ел. поща
« Отговор #306 -: февруари 23, 2018, 18:45:04 »

Брат, тая жена е обсъждала Harry Potter, точно както в момента разни хора да реформират разни приказки, с които сме израснали. Не е ли малко прекалено това?
Говори за католическите добродетели, а католиците много дълго време са можели да си плащат за греховете, включително за смъртни грехове, поради което ако питаш някой православен духовник, той ще ти каже, че католицизма е ерес. Тия идиоти са докарали до там Европа в средновековието, че арабите сме се учили на медицина и наука от арабите, защото тук всичко, което противоречи на католическата църква е било смазвано и са трепали хора, които са казвали, че земята не е плоска.
А нас са ни оставили на турците да ни мачкат в продължение на векове, нищо, че и ние сме християни.
Няма нужда да ти казвам колко народ са изтрепали католиците. С такива хора нямам какво да обсъждам. Хубаво е като цитираш някой да не е някой религиозен фанатик. Тая жена е против абортите, против ин витро оплождането и всичко както си трябва за някой религиозен фанатик. И ще те прокълне да гориш в ада, щото не си женен, пък сигурно правиш секс. 

Коя жена бе човек? Джудит Бътлър ли?
Активен
evilution
ниво 5
*****
Неактивен Неактивен

Мотор: Suzuki
Публикации: 2156« Отговор #307 -: февруари 23, 2018, 19:19:07 »

Статията за Джудит Бътлър е написана от Gabriele Kuby. Пише си го под нея.
Gabriele Kuby е "покръстена католичка" и пише предимно такива щуротии.

Цитат
Габриеле Куби (родена през 1944 г. в Констанц, Германия) е немски писател и социолог. Тя е католическа конвертетка и отбелязва традиционалистически католически позиции по отношение на сексуалността и пола, които са посочени в работи като "Глобалната сексуална революция"
Тя също така стана известна, че критикува морала на поредицата "Хари Потър"

Извинявай за машинния превод, ама не ми се превежда.
"католическа конвертетка" е, защото като и гледам роднините са с еврейски имена. За извънбрачния секс, абортите, инвитрото и т. н. вече писах. Не им е фен.
Активен
bubasmith
ниво 3
***
Неактивен Неактивен

Мотор: '90 Ямаха XT600Z, '94 Хонда XL600V
Публикации: 183Ел. поща
« Отговор #308 -: февруари 23, 2018, 20:21:21 »

Защо те притеснява това със социалните роли на пола? Тия социални роли си съществуват, дори да ги изолираме от съществуването на третополови. Мъжете и жените имат различни роли в обществото.

Притеснява ме определянето на кой е мъж и кой е жена по социалните роли, а не по чисто физиологически признак. Спор няма, че мъжете и жените имат различни социални роли. Както и няма спор, че в едно развито общество двата пола трябва да са с еднакъв социален статус.
Активен
бат Ицо
ниво 5
*****
Неактивен Неактивен

Мотор: V-Strom, X-Max
Публикации: 1320


пастафариански моТурист


« Отговор #309 -: февруари 23, 2018, 20:25:23 »

Е как да сме с еднакъв социален статус, след като аз готвя по-добре от нея, а тя прави по-хубави свирки от мен! И знаете ли, че за последните 20 години, Българския национален отбор няма НИТО ЕДИН ЗАГУБЕН МАЧ НА СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО ПО ФУТБОЛ!!!!
Активен
Grobarq
ниво 5
*****
Неактивен Неактивен

Мотор: Vърховен Транспортер и... червен...
Публикации: 5379


Толкова бавно,че да те видят!


Ел. поща
« Отговор #310 -: февруари 23, 2018, 20:33:26 »

Статията за Джудит Бътлър е написана от Gabriele Kuby. Пише си го под нея.
Gabriele Kuby е "покръстена католичка" и пише предимно такива щуротии.

Извинявай за машинния превод, ама не ми се превежда.
"католическа конвертетка" е, защото като и гледам роднините са с еврейски имена. За извънбрачния секс, абортите, инвитрото и т. н. вече писах. Не им е фен.

Какви щуротии? Отричаш очевидни факти като  този, че Джудит Бътлър е автор на теорията за Джендърите ли???

Може би не си се зачел в Укипедия и нея ли ще отричаш:

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Джудит_Бътлър

"Джудит Бътлър (на английски: Judith Butler), родена през 1956 г., е видна американска философка и феминистка, професор в Европейското висше училище в Саас-Фе, Швейц
« Последна редакция: февруари 23, 2018, 20:35:57 последно от Grobarq » Активен
bubasmith
ниво 3
***
Неактивен Неактивен

Мотор: '90 Ямаха XT600Z, '94 Хонда XL600V
Публикации: 183Ел. поща
« Отговор #311 -: февруари 23, 2018, 20:33:55 »

Е как да сме с еднакъв социален статус, след като аз готвя по-добре от нея, а тя прави по-хубави свирки от мен! И знаете ли, че за последните 20 години, Българския национален отбор няма НИТО ЕДИН ЗАГУБЕН МАЧ НА СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО ПО ФУТБОЛ!!!!

Е така де! Просто трябваше да завърша с "....всяка жаба да си знае гьола"!  Very Happy
Активен
Grobarq
ниво 5
*****
Неактивен Неактивен

Мотор: Vърховен Транспортер и... червен...
Публикации: 5379


Толкова бавно,че да те видят!


Ел. поща
« Отговор #312 -: февруари 23, 2018, 20:37:13 »

Абе к'во стана? 10 минути пиша копирам линкове от Уикипедия и т.н. ... и виждам само 2 реда в поста си???
Активен
bubasmith
ниво 3
***
Неактивен Неактивен

Мотор: '90 Ямаха XT600Z, '94 Хонда XL600V
Публикации: 183Ел. поща
« Отговор #313 -: февруари 23, 2018, 20:44:09 »

Абе к'во стана? 10 минути пиша копирам линкове от Уикипедия и т.н. ... и виждам само 2 реда в поста си???

Тряя с комп, брат! А и вземи си направи един сурат тефтер да те шпионираме бре!
Активен
Grobarq
ниво 5
*****
Неактивен Неактивен

Мотор: Vърховен Транспортер и... червен...
Публикации: 5379


Толкова бавно,че да те видят!


Ел. поща
« Отговор #314 -: февруари 23, 2018, 20:56:45 »


А и вземи си направи един сурат тефтер да те шпионираме бре!

Яз съм истински рокИр и нямам фейсклюк Very Happy
Активен
Страници: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 34   Нагоре
Изпечатай
www.MotoForum.bgКонцентратОбщи темиТема: Истанбулската конвенция.....

Отиди на:  

WebMoto.bg - борса за мотори, части, аксесоари, екипировка, гумиСтраницата е създадена за 0.518 секунди с 22 запитвания.